Evo ko su Dragan Roganović i Petar Kaluđerović, “škaljarci” poginuli u eksploziji na Cetinju

post-img Dragan Roganović. i Petar Kaluđerović
autor-img 24kroz7 20.06.2024. 12:06

Bokser Dragan Roganović (36), jedan od dvojice “škaljaraca” koji su jutros poginuli u eksploziji na Cetinju, već nekoliko puta je bio na nišanu nepoznatih napadača. Bio je bokser, uspješan sportista, ali i telohranitelj Gorana Radomana, koji je u februaru 2015. godine ubijen u Beogradu kao prva žrtva u škaljarsko-kavačkom ratu. Roganović je ranjen 7. decembra 2017. godine oko 18.15 sati na Cetinju, kada je izlazio iz automobila. Tada ga je iz automata “kalašnjikov” napala nepoznata osoba.

Foto: PrintScreen/Vijesti
Foto: PrintScreen/Vijesti

Motiv napada nikada zvanično nije objavljen, a metak ga je pogodio u kičmeni pršljen. Kasnije je otkriveno da je ovaj pokušaj njegove likvidacije organizovao kavački klan.

Stradao je i Petar Kaluđerović, koji je prije dva mjeseca bio hapšen zbog nedozvoljenog držanja oružja. Kaluđerović je navodno bio pripadnik škaljaraskog klana.

Cetinjanima Mihailu Borozanu (29), Vladimiru Kaluđeroviću (34), Petru Kaluđeroviću (20) i Milanu Kaluđeroviću (35) određen je pritvor zbog sumnje da su izvršili krivična djela nedozvoljenog držanja i nošenja oružja i eksplozivnih materija.

Većina njih je puštena iz pritvora jer sud nije izrekao ni prvostepenu presudu ni tri godine nakon određivanja pritvora. Najveći broj osoba koje je policija evidentirala kao pripadnike organizovanih kriminalnih grupa (OKG) nalaze se upravo na Cetinju.

Nakon što su Borozan i Kaluđerovići uhapšeni, iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala, zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, uz podršku taktičkih jedinica Sektora policije posebne namjene, na nekoliko lokacija na teritoriji Cetinja pretresli više objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantna lica.

Roganović i Petar Kaluđerović stradali su u eksploziji koja se jutros oko devet časova dogodila ispred ulaza u Sportski centar na Cetinjuj. Pored dvojice “škaljaraca” povrijeđene su i tri osobe. “Škaljarci” su bili u luksuznom crnom “mercedesu”. Silina detonacije bila je tolika da su popucala stakla na zgradi Sportskog centra a na mjestu eksplozije otkinuto je drvo.

Rasprava (4)
Тest
23.06.2024.
Testiramo
Odgovori
Мarko
23.06.2024.
Test
Odgovori
T
Tito
20.06.2024.
Definitivno povratak kriminalq na ulicama.
Odgovori
N
Neženja
21.06.2024.
Blago nama sa PES-om

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku