Lazoviću i Katniću određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva

post-img Zoran Lazović i Milivoje Katnić
R.B. 16.04.2024. 08:51

Zoranu Lazoviću i Milivoju Katniću određen je pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, saopštila je savjetnica za odnose s javnošću podgoričkog Višeg suda Marija Raković.

Advokati Zorana Lazovića, Zoran Piperović i Stefan Jovanović, zatražili su izuzeće sudije za istragu Goran Šćepanovića. Razlog za to je jer je isti odbio njihovu žalbu koju su dali sinoć da odluku o tužilačkom zadržavanju.

Katnić je svoju odbranu pred sudijom za istagu iznosio više sati i opovrgao navode SDT-a. Odbio je da angažuje advokata i sam se branio. Formalno je prisustvovao advokat po službenoj dužnosti. Nakon tužilačkog zadržavanja odbio je da uzima hranu i ljekove.

Nekadašnji pomoćnik direktora Uprave policije i bivši glavni specijalni tužilac uhapšeni su u nedjelju, a Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ih tereti da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, odnosno da su beogradskim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću pomogli ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru…

Oni su sinoć saslušani kod sudije za istragu Gorana Šćepanovića, povodom zahtjeva SDT-a da im se odredi pritvor.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku