OB Pljevlja rasvijetlili više krivičnih djela

post-img Foto: UP Crne Gore
R.B. 09.04.2024. 15:13

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, protekle sedmice registrovali su i rasvijetlili više krivičnih djela, navode u saopštenju iz Uprave policije.

U ovim aktivnostima slobode je lišen D.M. (18), operativno interesantno lice za kojim je policija tragala na zbog sumnje da je izvršio dva krivična djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici. On je takođe, prilikom izvršenja ovih djela, prekršio mjere zaštite udaljenje iz stana i zabrana približavanja žrtvi nasilja koje mu je prethodno izrekao Sud za prekršaje u Pljevljima.

Nadalje, postupajući po naredbi Osnovnog suda Pljevlja policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi G.B. (58) u selu Komini, opština Pljevlja, kojom prilikom su pronašli i oduzeli automatsku pušku marke „Zastava MP 20“.

Protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.
Takođe, pripadnici pljevaljske policije rasvijetlili su dva krivična djela oduzimanje vozila. Naime, od dva oštećena lica oduzeta su putnička motorna vozila marke „Peugeot“ i „VW Golf“.

Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ovih krivičnih djela, policijski službenici su pronašli predmetna vozila, s tim da je za vozilo marke „Peugeot“ utvrđeno da je prethodno učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi, dok je vozilo marke „VW Golf“ pronađeno u reonu sela Brvenica.

Policija je sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti došla do sumnje da su izvršioci D.K. (18) i dva maloljetna lica stara 17 i 15 godina.
Protiv njih je Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili dva krivična djela oduzimanje vozila.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku