Službenici SPO-a pretresaju kuću visoke policijske službenice iz Nikšića

post-img Specijalno državno tužilaštvo
Izvor: Dan 19.04.2024. 10:48

Visoka policijska službenica je, kako Dan nezvanično saznaje,  bila upletena u niz afera tokom proteklih godina, što je rezultiralo podizanjem optužnica, dok su neke od njih još u fazi izviđaja.

Navodno, jedna od tih afera obuhvatala je budvansku aferu izgradnje šetališta u Petrovcu, koja je godinama bila pod istragom Specijalnog državnog tužilaštva. Izveštaji ukazuju na sumnjive radnje u vezi s tim projektom, uključujući malverzacije, uništavanje dokumentacije i prikrivanje stvarnog stanja, a ime pomenute policijske službenice se takođe spominjalo u vezi s tim, prenosi Dan.

Jedan dio medija je izvijestio da su u SDT stigle dvije krivične prijave, koje se odnose na sumnje u malverzacije, dok se među osumnjičenima nalazi i pomenuta policijska službenica, kao i nekoliko drugih osoba i preduzeća. Optužbe obuhvataju zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebu ovlašćenja u privredi, falsifikovanje službene isprave, utaju poreza i organizovanu prevaru.

Osim toga, visoka policijska službenica se pominjala i u vezi s suđenjem bivšem predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću. Jedna od okrivljenih tvrdila je da je policijska službenica optužena za zloupotrebu položaja stečajne upravnice i procjeniteljke, navodeći kao jedan od razloga i miješanje u imovinske i lične interese bliskih prijateljica suspendovane specijalne tužiteljke Lidije Mitrović, koja je takođe uključena u ovu aferu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku