U Kotoru policija pronašla pištolj i pušku nakon požara

post-img Foto: Uprava Policije
24kroz7 13.06.2024. 15:15

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Jug”, Odjeljenja bezbjednosti Kotor su sprovodeći aktivnosti usmjerene na pronalazak vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu, kod jednog lica pronašli vatreno oružje, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici su postupajući po prijavi lica da je na pomoćnom objektu porodične kuće u mjestu Dobrota izbio požar, došli i do operativnih saznanja da se u porodičnoj kući u vlasništvu R.M. iz Kotora, nalazi vatreno oružje u ilegalnom posjedu.

Lice R.M. je policiji predala vatreno oružje – pištolj, marke Luger, sa sedam komada pripadajuće municije kalibra 9 mm. U okviru istih aktivnosti, policija je u prostoriji pomoćnog objekta na kom je izbio požar pronašla i vatreno oružje – pušku, nepoznate marke, sa djelimično vidljivim serijskim brojem.

O događaju je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je naložio da se protiv R.M. podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Po nalogu tužioca, lice mjesta je fotografisano a policija je oduzela predmetno oružje koje će biti upućeno na trasološko i balističko vještačenje, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku