UP: Akcija “Prosjak” rezultirala hapšenjem zbog trgovine ljudima i prosjačenja

post-img Foto: Uprava policije
24kroz7 17.06.2024. 11:14

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Sjever“ su u okviru akcije policije ,,Prosjak“ obilaskom lokacija i redovnim kontrolama, identifikovali i procesuirali nekoliko lica zbog prosjačenja i trgovine ljudima, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je u Rožajama, kontrolisala lice A.B.(28), državljanina Kosova, koji je policiji saopštio da je doveo svoju suprugu i četvoro maloljetne djece iz Berana i ostavio u Rožajama sa namjerom da prose u gradu, nakon čega je policija na gradskom trgu locirala i identifikovala Z.K., suprugu imenovanog sa dvoje maloljetne djece starosti dvije i sedam godina, koji su zatečeni u prosjačenju.

Nakon prikupljenih obavještenja i dokaza, državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju je naložio da se lice A.B. liši slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima i isti je uz krivičnu prijavu priveden višem državnom tužiocu na dalju nadležnost i postupanje.

Službenici policije su istog dana, kod jednog marketa, zatekli u prosjačenju dva lica romske populacije, N.S. (57) i L.B. (48), koje su prilikom prikupljanja obavještenja policiji saopštile da su prosile bez prisile drugog lica, a za svoje lične potrebe.

Na osnovu prikupljenih obavještenja, o pomenutom događaju obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji se izjasnio da se protiv N.S. i L.B. podnese prekršajna prijava, i iste su lišene slobode i sprovedene sudiji za prekršaje u Sudu za prekršaje u Bijelom Polju – Odjeljenju u Rožajama, nakon čega im je izrečena novčana kazna zbog prosjačenja.

Uprava policije nastavlja sa redovnim i planskim aktivnostima na prevenciji i suzbijanju prosjačenja i trgovine ljudima, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku