UP: U Šavniku oduzeta četiri lovačka karabina od tri osobe

post-img Zaplijenjeno oružje i bojeva municija – Foto: Uprava policije
24kroz7 05.05.2024. 13:46

Policijski službenici u Šavniku su preduzeli akciju koja je rezultovala oduzimanjem četiri ilegalna lovačka karabina od tri osobe. Ova akcija sprovedena je od strane Službenika Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” – Stanice policije Šavnik, koji su juče izvršili kontrolu vozila kotorskih registarskih oznaka koje je upravljao G.B. (37) iz Kotora, navodi s u saopštenju Uprave policije.

Tokom pregleda vozila, policija je pronašla lovački karabin marke “Bergara” sa 37 komada puščane bojeve municije u ilegalnom posjedu. Nakon toga, u nastavku kontrole saobraćaja, policijski službenici su zaustavili i vozilo bjelopoljskih registarskih oznaka koje je upravljao C.D. iz Budve (53), dok je na mjestu suvozača bio M.M. (43) iz Podgorice.

Zaplijenjeno oružje i bojeva municija – Foto: Uprava policije

U vozilu koje je vozio C.D. pronađeni su lovački karabin “Rossler Titan” i lovački karabin marke “Remington” sa 19 komada puščane bojeve municije, dok je kod suvozača M.M. pronađen lovački karabin marke “Sako” i 10 komada puščane bojeve municije u ilegalnom posjedu.

Svi osumnjičeni su predati tužiocu Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, koji je naredio daljnje mjere i radnje u vezi sa slučajem. Službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Zapad” nastavljaju sa proaktivnim i reaktivnim mjerama i radnjama u cilju očuvanja stabilnosti i sigurnosti u njihovoj zoni odgovornosti, zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku