UP: Uhapšen urbanističko građevinski inspektor i podnijeta krivična prijava protiv još šest lica

post-img Foto: Uprava policije
24kroz7 01.06.2024. 13:38

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga su nakon sprovedenih višemjesečnih izviđajnih radnji, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, lišili slobode urbanističko građevinskog inspektora V.R. (55) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

– Osim V.R. (55), podnijeta je i krivična prijava protiv šest lica – R.K. (43), D.K. (72), V.D. (51), R.K. (38), H.Lj. (64) i S.K. (45), zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela. Naime, urbanističko građevinski inspektor V.R. je, kako se sumnja, u periodu od januara do aprila tekuće godine, ovim licima omogućio da obave značajne radove na objektu, propuštajući više službenih radnji koje je bio dužan i u obaveti izvršiti, na koji je način izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret – navode u saopštenju iz Uprave policije.

Kako navode u saopštenju šest lica protiv kojih je podnijeta krivična prijava se na teret stavlja krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje jer su bez dozvole državnih organa vršili radove na objektu.

– Lica protiv kojih su podnešene prijave legitimisali su se pred nadležnim organima kao vlasnici djelova objekta ili investitori. Terete se i za krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, jer su se lažno predstavili kao vlasnici djelova objekta, pri čemu je R.K. (43) u aprilu 2024. godine, nastavio radove i nakon postavljanja table o zabrani radova, čime je počinio i krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata – piše u saopštenju UP.

Policijski službenici su u postupku do podnošenja krivične prijave došli do sumnje da su prijavljeni počinili krivična djela.

– Na način što su angažovali jedan privredni subjekat, u cilju snimanja objekta, i pri tom se legitimišući kao vlasnici djelova objekta iako za to nemaju nikakav zakonski osnov, navedeni akt koristili u pravnom saobraćaju, kako bi se pred nadležnim organima legitimisali kao stvarni vlasnici – piše u saopštenju UP.

Iz Uprave policije su kazali da će Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastaviti intezivne aktivnosti na suzbijaju nezakonitosti u svim oblastima nadležnosti, sa posebnim fokusom na korupciju u državnim organima i organima javne i lokalne samouprave.

Kako su mediji prenijeli u pitanju je građevinski inspektor Vladimiru Raškoviću (55) dok je krivična prijava podnijeta protiv Rajka Kneževića (43), Dragana Kneževića (72), polsanika Ujedinjene Crne Gore Vladimira Dobričanina (51), Radeta Kneževića (38), Hajra Ljuškovića (64) i Sonje Knežević (45)

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku