Abazović: Odluka Ustavnog suda o Temeljnom ugovoru predstavlja moju ličnu satisfakciju

post-img Foto: Flickr Vlada Crne Gore
24kroz7 26.04.2024. 20:45

Lider Građanskog pokreta URA i bivši premijer Dritan Abazović izrazio  zadovoljstvo odlukom Ustavnog suda o odbijanju prijedloga za utvrđivanje ustavnosti Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) i izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

On je istakao da je ova odluka za njega potvrda da su sve njegove akcije tokom mandata bile u skladu s Ustavom i zakonom.

– Najvažnija vijest danas je odluka Ustavnog suda. Čudi me da je bila dosta ekspeditivna, ako znamo kako je radio u prethodnom periodu. Nikad nisam imao dilemu da sve što sam radio u mandatu je bilo u skladu sa Ustavom i zakonom. Tako da je to lična satisfakcija. Temeljni ugovor je bila stvar koja je trebalo da se završi i doprinijela je smanjenju polarizacije u Crnoj Gori i nikakve implikacije nije imala koje su najavljivane – rekao je Abazović na TV A plus.

Govoreći o optužbama da je potpisivanje Temeljnog ugovora bio veleizdajnički čin, Abazović je istakao kako su ga često optuživali, pa čak i pozivali da mu se oduzme pasoš kako ne bi pobjegao.

– U Skupštini su pozivali da mi se oduzme pasoš, kako ne bih mogao da pobjegnem. Rekli su da će me sigurno stići moja ruka pravde. Danas sam dobio ličnu satisfakciju. Te ljude sam uvijek mogao da pogledao u oči, ne znam kako će se oni sjutra ponašati kad budu vidjeli mene – naglasio je Abazović.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku