Abazović održao predavanje na Bokoni univerzitetu: Optimističan sam za Zapadni Balkan jer politika pomirenja nema alternativu

post-img
24kroz7 11.05.2024. 15:41

Predsjednik Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović održao je predavanje na Bokoni univerzitetu u Milanu, najbolje rangiranoj visokoškolskoj ustanovi u Italiji i jednom od najboljih u svijetu, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

– Uvijek me raduje otvoreni dijalog sa studentima, budućim donosiocima odluka, kao i generacijama koje će živjeti u EU sa znatno većim brojem članica nego što je to sada slučaj- kazao je Abazović tim povodom dodajući da je optimističan za Zapadni Balkan jer politika pomirenja nema alternativu.

Na univerzitetu koji je osnovan 1902. godine, na kojem se danas izvode studijski programi ekonomije, finansija, prava, menadžmenta, političkih nauka i javne uprave, Abazović je govorio na temu “Globalizacija i Zapadni Balkan: Od nacionalizma do Evropske Unije”.

On je kazao da mu predstavlja čast i privilegiju da održi predavanje na jednom od najboljih univerziteta i da je posebno bilo lijepo vidjeti studente iz Crne Gore koji su demonstrirali svoj aktivizam, kao i da Crna Gora ne treba da brine za svoju budućnost. Tokom boravka u Milanu, Abazoviću je još nekoliko italijanskih univerziteta uputilo poziv da održi održi predavanje.

Abazović je doktor političkih nauka i do sada je održao predavanja i promocije svojih naučnih djela na najznačajnijim svjetskim univerzitetima, poput Oksforda, Kembridža, Harvarda, Kolumbije i brojnim drugim univerzitetima u Evropi i Americi. Autor je dvije knjige: “Kosmopolitska kultura i globalna pravda” (2009) i “Kritika globalne etike” (2022),zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku