Afera “Portal Udar”: Dejan Vukšić djelimično oslobađan obaveze čuvanja tajnih podataka

post-img Dejan Vukšić
24kroz7 24.05.2024. 18:24

Savjetnik za bezbjednost Predsjednika Crne Gore, i nekadašnji direktort Agencije za nacionalnu bezbjednost, Dejan Vukšić oslobođen je obaveze čuvanja tajnih podataka.

– Vlade usvojena je Informacija o potrebi djelimičnog oslobađanja od obaveze čuvanja tajnog podatka ranijeg direkora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića, za potrebe vođenja parničnog postupka pred Osnovnim sudom u Podgorici P. br. 2708/23 i saslušanja u svojstvu svjedoka – stoji u saopštenju Vlade.

Ovom odlukom Vlade stekli su se uslovi da Dejan Vukšić svjedoči u sudskom postupku koji se vodi pred Osnovnim sudom u Podgorici u predmetu koji je poznat kao afera “Portal Udar” a po prijavam koje su podnešene od strane više lica koje su pominjane na, sad već ugašennom, portalu Udar.

U prethodnom periodu bivši šef Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić saopštio je da su u aferi “Portala Udar” učestvovala visoko pozicionirana lica iz vrha ANB-a koji su, kako tvrdi, bili povezani direktno ili indirektno sa pomenutim portalom.

Vukšić je kazao da nije tajni podatak da su se među spisima i dopisima koje je dostavio nadležnim sudovima nalaze i priznanja određenih lica da su uečstvovali u ovoj aferi.

– To sam već rekao javno i sada potvrđujem. Jedan od ljudi koji su povezani sa aferom Portala Udar bio je u direktnim rodbinskim vezama sa jednim od čelnika državnih institucija prije 30. avgusta. To su nesumnjivi dokazi – kazao je ranije Vukšić u emisiji „Naglas“ na RTCG.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku