Američka ambasada donirala Vrhovnom sudu opremu za medijsku salu

post-img foto: Vrhovni sud Crne Gore
24kroz7 08.05.2024. 16:20

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država je, kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (kancelarija INL), donirala opremu za medijsku salu Vrhovnom sudu Crne Gore.

Oprema, vrijedna 148,5 hiljada eura, namijenjena je za održavanje konferencija i aktivnosti za odnose sa javnošću sa ciljem unaprjeđenja komunikacionih sposobnosti Vrhovnog suda i transparentnosti pravosuđa.

– Želim da zahvalim na podršci koju imamo od vas, kao partnera, i na tome što ste upravo nas prepoznali kao važnog nosioca ove vrijedne donacije. Nadamo se da će se saradnja nastaviti i da ćemo i ubuduće imati zajedničke uspješne projekte koji će doprinijeti jačanju naše institucije – kazala je vršiteljka dužnosti predsjednice Vrhovnog suda Vesna Vučković.

Pismo o donaciji sa ambasade SAD u Crnoj Gori potpisale su Vesna Vučković ispred Vrhovnog suda i Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorka SAD u Crnoj Gori.

– Sjedinjene Države godinama ulažu u razvoj pravosudnih institucija u Crnoj Gori i ovom donacijom želimo da pomognemo Vrhovnom sudu da poboljša kapacitete u oblasti odnosa s javnošću i povećamo transparentnost pravosuđa – kazala je Rajnke.

Medijska sala će se koristiti za razne aktivnosti, uključujući audio-vizuelno snimanje sastanaka, opšte sjednice sudija Vrhovnog suda, konferencije za medije, snimanje izjava za medije i slično

Vlada Sjedinjenih Država, kroz Biro za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i sprovođenje zakona (kancelarija INL), donirala je opremu na osnovu prethodno potpisanog Sporazuma o saradnji između Vlade SAD i Vlade Crne Gore.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku