Bajraktari: Opština Ulcinj ostavljena bez finansijskih problema

post-img Omer Bajraktari – Foto: Opština Ulcinj
24kroz7 15.06.2024. 18:56

Bivši predsjednik opštine Ulcinj Omer Bajraktari na svom fejzbuk profilu osvrnuo se na stanje koje je njegova uprava ostavila u Opštini nakon smjene.

– Iz priloženog se vidi da smo Genciju Nimanbeguu ostavili značajne finansijske resurse i završene projektne procedure, a on već traži opravdanja za eventualni neuspeh. Evo šta ste ostavili: Finansijska sredstva: 375.000 € na glavnom računu Opštine, 100.000 € na drugim računima, 300.000 € na namenskom računu za projekte stadiona, obrazovnih ustanova i drugih projekata, 250.000 € koje vlada treba da vrati zbog nelegalne blokade, 1.200.000 € za kapitalne investicije, uključujući rekonstrukciju ulice “Mujo Ulćinaku”, sa završenim procedurama, 1.050.000 € na posebnom računu za eksproprijaciju produženja Bulevara Skenderbeg, kod Pošte, 560.000 € na posebnom računu za eksproprijaciju regionalnog puta Tivar-Krute-Ulcinj, 6,5 miliona evra za nastavak projekta sa KFW bankom, novac koji stoji od novembra prošle godine i završene procedure za dobijanje granta za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda – napisao je Bajraktari

Bajraktari je naveo da je Opština ostavljena bez finansijskih problema jer, kako navodi, nema dugova prema radnicima u javnim preduzećima, kao i da su kompletirani projekti i procedure koji su spremni za implementaciju.

– Gencijeva administracija je već pokazala neznanje i nerazumevanje u rukovođenju opštinom, a sada pokušava da za svoje neuspjehe okrivi prethodnu vlast i druge faktore. Loše namjere i nekompetentnost, što se pokazalo odmah po njihovom dolasku na vlast. Važno je ukazati na sumnjiv način na koji su došli na vlast i na njihove političke saveze – kazao je Bajraktari.

– Prema ovim podacima, ostavljena je stabilna i dobro finansirana osnova za rad opštine, sa značajnim sredstvima i završenim procedurama za brojne projekte. Gencijeve optužbe za eventualne neuspjehe izgledaju kao pokušaj izbjegavanja odgovornosti i skretanja pažnje sa njihove nesposobnosti da efikasno upravljaju resursima i projektima koji su im ostavljeni – zaključuje Bajraktari.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku