Berane: Požar u selu Šekular

post-img foto: prscr RTCG
D.V. 11.04.2024. 18:31

Veliki požar izbio je danas u selu Šekular u beranskoj opštini.

Kako je za emisiju “Mreža” kazao komandir beranske Službe zaštite Mikica Korać, požar je zahvatio veliku teritoriju borove i smrčeve šume.

-Ugasili smo požar u Rmušima, a jak vjetar je razbuktao vatru. Požar je prouzrokovao ljudski faktor. Mi se trenutno nalazimo na 30 kilometara od sela Rmuši, gdje ima kuća. Brdoviti je teren, tako da se borimo koliko možemo, a vrijeme nam ne ide na ruku. Čekamo avion koji će nam pomoći da lokalizujemo požar, rekao je Korać.

Na terenu je trenutno deset vatrogasaca i dvoje vatrogasnih kola.

-Borimo se sa ovom vatrenom stihijom, ali je teško. Tražili smo pomoć i uskoro će doći. Ne damo da se vatra proširi prema kućama. Nadam se da ćemo uspjeti da se izborimo, poručio je Korać.

Korać je apelovao na stanovništvo da ne pale livade i pašnjake.

-Svakodnevno upozoravamo da građani budu oprezni. Dajte da ne uništavamo ovu lijepu našu prirodu i da udišemo čist vazuh, zaključio je Korać.

Podsjetimo, veliki požari izbili su proteklih dana u Mojkovcu.

Požar na dijelu Prošćenskih planina izbio je prije dva dana, a mojkovački vatrogasci dežurali su kako bi zaštitili desetak objekata u mjestu Stup. Požar je izbio i u mjestu Bojna Njiva, a gorjelo je i u Danilovgradu.

Izvor: RTCG

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku