Budimir Krstović: Abazović zloupotrebio pravni sistem

post-img Foto: DAN, Budimir i Marina Krstović
R.B. 11.04.2024. 12:55

Apelacioni sud je danas postupao po žalbi Višeg državnog tužilaštva na oslobađajuću presudu koju je sudija Višeg suda Vesna Kovačević izrekla Marini i Budimiru Krstoviću. Sudskim vijećem predsjedavao je sudija Predrag Tabaš, uz njega su bili sudija Srđan Vujović i sudija izvjestilac Vesna Moštrokol. Optužnicu je pred Apelacionim sudom zastupao tužilac Veljko Rutović.

Kako prenosi portal RTCG, prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici Budimir Krstović i Marina Krstović oslobođeni su optužbe da su kao saizvršioci izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Budimir i Marina Krstović ponovili su danas pred Apelcionim sudom da nijesu krivi i da je postupak protiv njih fabrikovan od bivšeg premijera Dritana Abazovića, 43. Vlade i policije. Oni i njihovi advokati su naveli da je Abazović ovim kupio političke poene. Budimir Krstović smatra da je Abazović zaštitio ljude na koje nije smio da krene.

On je podsjetio da u ovome predmetu postoji i fabrikovani dokaz, netačan prevod od strane tumača kojeg je angažovalo tužilaštvo i koji je priznao da je pogriješio.

-Rukovoditelja Višeg državnog tužilaštva je na jednoj od Sjednica Sudskog savjeta saopštila da u konkretno ovom predmetu nisu imali dopbru saradnju, komunikaciju,s a policijom i time je potvrdila da nisu imali ni validne dokaze-, istakao je advokat Jovanović.

Marina Krstović i njen otac Budimir su u izjavi za medije ukazali na to da se Dritan Abazović sada, kada ga novinari pitaju o njihovom slučaju, ne sjeća kako ih je tada optužio.

Izvor: RTCG

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku