Ćalović- Marković: Predloženi zakoni Milovića ugrožavaju rad GST Novovića

post-img Foto: Vanja Ćalović Marković
Izvor: RTCG 12.06.2024. 10:17

Izvršna direktorica MANS-a, Vanja Ćalović – Marković, optužila je resor ministra pravde Andreja Milovića da je poslanicima podmetnuo set antikorupcijskih zakona s ozbiljnim manjkavostima. Prema njenim riječima, reforme u Crnoj Gori su samo mrtvo slovo na papiru, dok u praksi postoji ozbiljno nazadovanje, posebno u oblasti borbe protiv korupcije, prenosi RTCG.

Ćalović- Marković je upozorila da bi donošenje seta spornih antikorupcijskih zakona moglo dovesti do destabilizacije rada glavnog specijalnog tužitelja Vladimira Novovića, te da postoji velika opasnost po integritet parlamentarne većine. Ona je takođe istakla da su tužilaštvo i tužitelji povezani s prethodnim režimom, što baca sumnju na transparentnost i nepristrasnost pravosudnog sistema.

Govoreći o nedavnoj aferi “Tunel”, Ćalović Marković je naglasila da krivična djela poput krađe predmeta iz depoa Višeg suda ne bi smjela biti tretirana olako, te da je potrebno ozbiljno pristupiti istrazi kako bi se utvrdile sve okolnosti slučaja.

Kritikujući stanje u policiji, Ćalović Marković je istakla da je prisutan hroničan nedostatak odgovornosti u institucijama, uključujući i Upravu policije. Naglasila je potrebu za reformama u policijskim strukturama kako bi se osigurala pravna sigurnost građana i odgovornost za kršenje zakona.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku