Čestitke povodom praznika: Pripadnici islamske vjere danas proslavljaju Ramazanski bajram

post-img Foto: Daily Sabah
N.A. 10.04.2024. 11:47

Ramazanski bajram je jedan od najvećih muslimanskih praznika. U njemu se, na svečan način, obilježava završetak jednomjesečnog ramazanskog posta.

Ramazanski bajram traje tri dana, a povodom današnjeg praznika oglasili su se i mnogi političari i javni funkcioneri, čestitajući ovaj praznik vjernicima u Crnoj Gori i  širom svijeta.

Predsjednik Vlade Crne Gore mr Milojko Spajić čestitao je građanima islamske vjeroispovjesti Ramazanski bajram.  „Najsrdačnije vam čestitam Ramazanski bajram, sa željom da duhovna dobra koja stičete šireći učenje o plemenitosti, nesebičnosti i odgovornosti, budu na korist vama lično, vašim porodicama i našem društvu“, naveo je premijer Spajić u čestitki upućenoj reisu Islamske zajednice, ef. Fejziću.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković, čestitao je reisu Islamske zajednice, ef. Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti Ramazanski Bajram, u iskrenoj vjeri da će im ovaj veliki praznik donijeti svako dobro, spokoj i blagostanje.

Ministar pravde Andrej Milović pridružio se čestitkama i poželio svim vjernicima  mir, sreću i blagostanje. ” Da dani koji dolaze budu ispunjeni ljubavlju, razumijevanjem i solidarnošću, da zajedništvo i vjera koje ste njegovali tokom svetog mjeseca Ramazana budu vaši vodiči u svim danima
koji slijede”, navodi se u čestitki.

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica poželio je vjernicima da bajramske dane provedu u sreći i blagostanju, veselog lica i otvorenog srca i  podijele radost sa svojim najmilijima, prijateljima i komšijama.

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Nik Gjeloshaj, čestitao je vjernicima veliki Islamski praznik Ramazanski bajram.

U čestitki upućenoj reisu Rifatu ef. Fejziću se ističe:

“Dozvolite da najiskrenije čestitam Ramazanski bajram, sa željom da vam posvećenost vrlinskom životu donese mir, radost i prosperitet na ličnom, porodičnom i opštedruštvenom planu”.

“Znanje, solidarnost i humanost na koje nam ukazuje mjesec Ramazana, sve nas podstiču u zajedničkom trudu kako bi naša država bila primjer društva jednakosti, harmoničnosti i dinamičnog napretka”, zaključio je potpredsjednik Vlade.

24kroz7

 

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku