Članovi Spajićeve vlade se međusobno optužuju, Krapović: Ono što nije pošlo za rukom vladama DPS-a, lako je ostvarivo ekipi oko Odovića

post-img Dragan Krapović – Foto: Filip Filipović
Izvor: Vijesti 20.06.2024. 13:28

Najnovija saglasnost izdata za lokaciju Skočiđevojka predstavlja prvorazredni skandal i vrhunac besramnog odnosa Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine prema Budvi, mojim sugrađanima i našim turistima, prenose Vijesti.

To je naveo bivši predsjednik Opštine Budva, ministar odbrane Dragan Krapović.

– Nestvarno, ali je po svoj prilici tačno ustvrditi da sve ono što čak nije pošlo za rukom ni prethodnim Vladama DPS-a izgleda da je lako ostvarivo ekipi predvođenoj ministrom Odovićem, koja ekspresno, za samo nekoliko mjeseci, završava i odobrava sve sumnjive investicije u Budvi i to protivno crnogorskim zakonima i opštim interesima. Moje dugogodišnje iskustvo u politici, naročito na mjestu predsjednika opštine Budva, mi omogućava da vrlo dobro sagledavam goruća pitanja koja opterećuju naš grad poput problematike građenja, zloupotreba i pranja novca ali i da zaključim da sve aktivnosti pomenutog ministarsta su, po svoj prilici, usmjerene isključivo na te aktivnosti,ali ne u cilju zaštite opšteg interesa, već isključivo pojedinačnog i partikularnog – istakao je Krapović.

Ovakvo postupanje Ministarstva, kako je dodao, upravo ima za cilj stvaranje urbanističkog haosa, ugrožavanje životne sredine i dalju betonizaciju budvanskih prirodnih bogatstava koja su, “izgleda, glavni plijen” kojima lični interes treba da pobijedi opšti.

– Od projekta MIA, preko desetina saglasnosti za gradnju ‘investitorima’ koji su nekada važili za strateške partnere DPS-a (nagađate čiji su partneri danas), do projekta Skočiđevojka, sve ima isti imenitelj – zloupotreba, kršenje zakona i flagrantna korupcija! Institucije su na potezu, države ili ima, ili nema, sredina ne postoji – zaključio je Krapović.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku