COST program u Crnoj Gori, prilika za crnogorske istraživače

post-img Foto: COST Info day
D.V. 09.04.2024. 20:53

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija u saradnji sa Evropskim programom saradnje u nauci i tehnologiji (COST) organizovalo je danas COST Info Day Montenegro 2024 sa ciljem da informiše istraživače sa sjedištem u Crnoj Gori o ulozi COST-a u promovisanju i širenju istraživačke izvrsnosti, te ulozi i uticaju programa, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Otvarajući Info dan, ministarka Anđela Jakšić-Stojanović je kazala da ministarstvo snažno podržava inicijative poput COST-a koje promovišu internacionalnu saradnju, transfer znanja i razmjenu najboljih praksi u oblasti nauke i tehnologije.

Direktor COST-a, Ronald van de Bruin izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da predstavi crnogorskim istraživačima i ekspretskim timovima program koji promoviše i širi izvrsna naučna istraživanja širom Evrope, snažno podržava interdisciplinarna istraživanja koja rezultiraju naučnim otkrićima i novim inovativnim rješenjima, te mlade istraživače u razvoju njihove naučnoistraživačke karijere.

U drugom dijelu događaja, učesnici su imali priliku da čuju iskustva naših istraživača prof. dr Nataše Krivokapić, prof. dr Steva Popovića i prof. dr Vladimira Jaćimovića, ali i benefite koje su ostvarili participirajući u COST programu.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku