Da li su Krvavac i Nikolić falsifikovali dokumenta: Nove teške optužbe na račun Vlade

post-img Branko Krvavac; Milojko Spajić; Dragoljub Nikolić – Foto: Collage
24kroz7 14.05.2024. 13:13

Doskorašnji generalni inspektor ANB-a Artan Kurti podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) krivičnu prijavu protiv predsjednika Vlade Milojka Spajića zbog, kako je naveo, zloupotrebe službenog položaja.

U prijavi, napisanoj na čak 11 stranica, u koju je Portal 24kroz7 imao uvid, stoji da je Kurti smijenjen sa te pozicije, a da prije toga nije održana Komisija za kadrovska i administrativna pitanja niti je na sjednici Vlade glasano o tome. Suština krivične prijave odnosi se na obrazloženje rješenja o razrješenju u kojem se navodi da je Vlada postupila po predlogu navedene Komisije.

Kako nezvanično saznajemo iz više izvora u Vladi Crne Gore, Komisija za kadrovska i administrativna pitanja Vlade Crne Gore po ovom pitanju nije zasijedala.

Na nadležnim državnim organima ostaje da utvrdi činjenično stanje. Ukoliko se utvrdi da je dokument o smjeni Kurtija falsifikovan, na udaru Tužilaštva naći će se generalni sekretar Vlade Dragoljub Nikolić i šef Kabineta predsjednika Vlade Branko Krvavac, koje je Kurti obuhvatio u krivičnoj prijavi pod sumnjom da su pripremili navedeni falsifikovani materijal.

Na Specijalnom državnom tužilaštvu, koje je zaprimilo krivičnu prijavu, ostaje da utvrdi činjenično stanje i nakon sprovedenih procesnih radnji da konačan sud u ovom predmetu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku