Direktorica UIP-a Ana Vujošević u posjeti Opštini Bar uoči pojačanog nadzora u ljetnjoj turističkoj sezoni

post-img sa današnjeg sastanka foto: Uprava za inspekcijske poslove
24kroz7 14.05.2024. 16:45

Direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević, sa saradnicima, boravila je danas u radnoj posjeti Opštini Bar, uoči pojačanog nadzora u ljetnjoj turističkoj sezoni.

Ispred Opštine Bar sastanak je otvorio predsjednik Opštine Bar, gospodin Dušan Raičević, koji se osvrnuo na dosadašnju uspješnu saradnju sa Upravom za inspekcijske poslove i izrazio nadu da će se sa istom nastaviti i tokom ove sezone.

Dušan Raičević se osvrnuo na aktuelne izazove posebno kada je u pitanju saradnja sa JP ”Morsko dobro” u smislu plaža i JP ”Nacionalni parkovi” u zoni Skadarskog jezera u Virpazaru, gdje Opština ima zakonska ograničenja za djelovanje usljed čega dolazi do zastoja u normanom funkcionisanju sezone. Istaknut je problem sa nedovoljnim brojem komunalnih policajaca i inspektora uoči ljetnje turističke sezone.

Direktorica Uprave za inspekcijske poslove osvrnula se na problematiku neregistrovanih pružaoca usluga prevoza Skadarskim jezerom i podsjetila da je turistička inspekcija vršila pojačan nadzor tokom državnih praznika, kojom prilikom je sankcionisano pet brodova koji nijesu imali odobrenje za obavljanje turističke djelatnosti.

Predstavnica Sekretarijata za privredu Opštine Bar na sastanku je ukazala na problem u vezi sa prijavama trgovine, sa posebnim aspektom na to da pojedini privredni subjekti pokušavaju ugostiteljske i druge djelatnosti registrovati kao trgovinu.

– Koordinisanim aktivnostima i u saradnji sa predstavnicima Sekretarijata za privrredu OPštine Bar, Tržišna inspekcija će provjeravati predmetne prijave trgovine u djelu posjedovanja svih relevantnih podataka kako bi osigurali da se privredna djelatnost vrši u skladu važaćim propisima – izjavio je na sastanku Srđann Simonović, glavni inspektor rada i koordinator tržišne inspekcije.

Načelnik komunalne policije Dejan Škerović istakao je da bi trebalo pojačati kontrolu porijekla robe kao i intezivirati saradnju sa zdravstveno-sanitarnom inspekcijom, osvrćući se na problem sa nedovoljnim brojem komunalnih inspektora uoči ljetnje turističke sezone.

Prisutni su se usaglasili da je, samo u saradnji i koordinisanim aktivnostima sa pripadnicima lokalnih inspekcijskih službi, moguće mapirati ključne probleme u ovoj primorskoj opštini, i na taj način što efikasnije djelovati.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku