GP Božaj: Prvomajski praznici donijeli gužve na granicama

post-img Granični prelaz Božaj- Gužve na graničnim prelazima
24kroz7 01.05.2024. 16:35

Prvomajski praznici i izvanredno vrijeme su podstakli značajan broj naših sugrađana da privremeno napuste domove i upute se na kratke izlete u susjedne zemlje. Jutros su se na graničnom prelazu Božaj prema Albaniji stvorile ogromne gužve, svjedočeći o masovnoj migraciji prema turističkim destinacijama.

Čitaoci šalju- Granični prelaz Božaj- Gužve na graničnim prelazima

Kolona vozila protezala se na više od 2 kilometra, a čekanje na prelazak granice trajalo je otprilike jedan sat, kako je izvijestila naša čitateljka koja je bila prisutna na licu mjesta. Ujedno nam je poslala i par fotografija. S obzirom na ovakvu situaciju, policija je morala intervenisati kako bi regulisala saobraćaj i olakšala kretanje vozila na graničnom prelazu.

Čitaoci šalju- Granični prelaz Božaj- Gužve na graničnim prelazima

Praznično raspoloženje i želja za bijegom od svakodnevnice podstakli su mnoge da iskoriste produženi vikend za posjetu obližnjim zemljama. Očekuje se da će slične gužve biti prisutne i na ostalim graničnim prelazima tokom današnjeg dana, a nadležne institucije pozivaju vozače na strpljenje i poštovanje prometnih propisa radi sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku