GP URA: Zbog podsticanja mržnje i netrpeljivosti da hitno reaguju nadležni organi zbog govora Kovačevića

post-img Foto: Građanski pokret URA
24kroz7 16.06.2024. 19:30

Iz Građanskog pokreta URA reagovali su na izjavu predsjednika opštine Nikšić Marka Kovačevića i osudili neprimjeren govor na obilježavanju 166 godišnjice bitke na Grahovcu.

– Najoštrije osuđujemo skandalozan i fašistički govor gradonačelnika Nikšića Marka Kovačevića, koji je izjavio da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima, aludirajući na ratove prije više vjekova. Ovakav govor ne samo da je duboko uvrjedljiv, već i opasan, jer podstiče mržnju i netrpeljivost među građanima. U eri kada svi treba da budemo posvećeni budućnosti, jedinstvu i međusobnom poštovanju – izjavili su iz GP URA.

Oni su naglasili da ovakve izjave vraćaju u prošlost i ugrožavaju mir i stabilnost u Crnoj Gori,, te pozvali nadležne organe da hitno reaguju.

– Pozivamo nadležne institucije da hitno reaguju i preduzmu sve zakonom predviđene mjere protiv gradonačelnika Kovačevića zbog njegovih neodgovornih i zlonamjernih izjava. Urađeno je dovoljno štete kroz istoriju mržnjom i podjelama, i ne smijemo dozvoliti da se ovakve retorike ponavljaju. Takođe, apelujemo na sve građane Crne Gore da čuvaju mir, međusobno poštovanje i uvažavanje. Samo zajedno, kao društvo koje njeguje toleranciju i solidarnost, možemo graditi bolju budućnost za sve nas – navode iz URE.

Građanski pokret URA ostaje posvećen borbi za demokratske vrijednosti, ljudska prava i pravdu za sve građane Crne Gore.

– Nikada nećemo tolerisati govor mržnje i pozivamo sve političke i društvene aktere da se pridruže osudi ovakvih izjava i aktivno rade na promovisanju mira i suživota – zaključuju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku