Herojsko spašavanje: Kapetan Vešović i posada MSC broda pronašli i spasili migrante u Sredozemnom moru

post-img MSC „Loretta“ – Foto: Primorski portal
Izvor: Primorski portal 13.06.2024. 19:57

Posada teretnog broda MSC “Loretta”, na kojem je kapetan Predrag Peđa Vešović iz Bara, danas je spasila grupu migranata oko 17 časova u Sredozemnom moru. Grupa migranata, njih oko 25, nalazila se na otvorenom moru u gumenom čamcu, 16 milja južno od obala ostrva Krit.

– Iz Atine, Centra za traganje i spašavanje Olimpia radio, obavijestili su posade brodova u Sredozemnom moru da tragaju za grupom migranata. Iako smo bili na putu prema Izraelu, nakon poziva smo se odmah uključili u akciju traganja i spašavanja – izjavio je kapetan Vešović za Primorski portal.

Kapetan je rekao da im je sugerisano da plove određenim kursom, te su uspjeli pronaći migrante na približnoj poziciji.

Dodao je da trenutno čekaju obalnu stražu Grčke, koja će preuzeti grupu migranata, nakon čega će teretni brod nastaviti svoje putovanje ka izraelskoj luci Haifa.

Podsjećamo da je kapetan Vešović bio zapovjednik na brodu „Sveti Stefan 2“ i da je sudjelovao u spasilačkoj misiji 2011. godine kada je iz libijske luke Ras evakuisano 407 putnika.

Kapetan Predrag Peđa Vešović

U akciji spašavanja, kapetan Vešović i njegova posada pokazali su hrabrost, predanost i humanost, pružajući spasonosnu pomoć grupi migranata koji su se našli u opasnoj situaciji na otvorenom moru. Njihova brza reakcija i koordinacija sa nadležnim službama omogućili su siguran prevoz migranata do obližnje obalne straže, čime su spašeni životi i pružena nada ljudima u nevolji.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku