KCCG traži angažovanje policijske patrole zbog incidenata ispred Urgentnog centra

post-img Foto: Google StreetView/Screenshot
R.B. 17.04.2024. 10:42

Klinički centar Crne Gore (KCCG) je uputio apel Upravi policije da angažuje patrolu koja će dežurati u krugu KCCG, posebno ispred Urgentnog centra, kako bi se suzbili incidenti koji ugrožavaju osoblje i pacijente ove zdravstvene ustanove, saopšteno je iz ove ustanove.

U saopštenju koje je izdao KCCG, ističe se da su brojni incidenti sa osobama koje pokušavaju nasilno da uđu u krug KCCG postali ozbiljan problem. Osoblje Službe zaštite KCCG svakodnevno je izloženo verbalnim i fizičkim napadima, a nedavni incident je kulminirao privođenjem dva zaposlena te ustanove.

U tom kontekstu, KCCG će pokrenuti interne procedure kako bi se suočio sa ovim problemom, ali ističu da dugoročno rješenje zahtijeva angažovanje Uprave policije Crne Gore.

– Cilj KCCG je da obezbedi nesmetano i efikasno pružanje zdravstvene zaštite svim građanima, što neretko mogu da ugroze periferni problemi poput jučerašnjeg incidenta- navodi se u saopštenju.

Uvjereni su da će čelnici Uprave policije imati razumijevanja za njihov apel i da će zajedničkim naporima pronaći rješenje za višegodišnji problem.

Služba za odnose sa javnošću KCCG naglašava da je angažovanje policijske patrole od vitalnog značaja za očuvanje bezbjednosti osoblja i pacijenata KCCG, te poziva na hitnu reakciju nadležnih organa.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku