Jakov Milatović u posjeti Vašingtonu, brojni sastanci sa senatorima i kongresmenima

post-img Jakov Milatović – Foto: Kabinet predsjednika
24kroz7 14.05.2024. 18:11

Predsjednik države Jakov Milatović boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama gdje će se sastati sa brojnim senatorima i kongresmenima.

– Predsjednik države će se sastati sa Američkom senatorkom Džin Šahin, koja je ujedno i inicijator Zakona o demokratiji i prosperitetu Zapadnog Balkana, kao i senatorima Krisom Marfijem, Benom Kardino, koji je na čelu Odbora za vanjske poslove, Džimom Rišom, Pitom Riketsom, Tomom Tilisom, Krisom Konsom, Krisom Van Holenom, Peterom Velčom i Rodžerom Rikerom – kazali su iz Kancelarije za odnose s javnošću Predsjednika Crne Gore.

U okviru posjete Vašingtonu, Milatović će se sastati sa kopredsjedavajućima crnogorskog kokusa u Predstavničkom domu Kongresa – kongresmenkom Šeli Pingri i kongresmenom Dagom Lambornom, kao i sa kongresmenom Majklom Tarnerom koji je na čelu Odbora za obavještajne poslove Predstavničkog doma Kongresa.

– Poseban naglasak će biti stavljen na jačanje strateškog partnerstva između Crne Gore i SAD-a, kao i intenziviranje saradnje u oblasti bezbjednosti, vladavine prava i proširenja ekonomske saradnje – navodi se u najavi.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku