Kabinet predsjednika: Na sastanku sa poglavarom Kiparske crkve nije bilo riječi o kanonskom statusu Crkve u Crnoj Gori

post-img Foto: x.com/JakovMilatovic
24kroz7 08.06.2024. 09:24

Iz Kabinet predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića demantovali su navode pojedinih medija da je tokom sastanka Milatovića i poglavara Kiparske pravoslavne crkve arhiepiskopa Georgija bilo riječi o kanonskom statusu Crkve u Crnoj Gori.

– Tokom susreta sa poglavarom kiparske pravoslavne crkve predsjednik Milatović je upoznat sa istorijatom ove crkve, njenim trenutnim ustrojstvom, kao i značajnom ulogom koju ova Crkva ima u društveno-političkom životu Kipra. Takođe, na sastanku su razmijenjena mišljenja i o izazovima sa kojima se svijet danas susrijeće – navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika.

Kako je ranije objavio portal “PhileNews” arhiepiskop Georgije je izrazio nadu da će Crnogorska crkva dobiti autokefalnost.

– Crnogorska crkva još nije autokefalna. Vjerujem da veza među svim pravoslavnim crkvama važi i za nas. Kad, uz božju pomoć, dobiju autokefalnost, naši odnosi će se dalje razvijati. U svakom slučaju, dijelimo zajedničku vjeru –  objavio je ranije portal philenews.com navodne riječi arhiepiskopa Georgija.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku