KCCG obilježava Maj – Mjesec borbe protiv melanoma

post-img Maj – mjesec borbe protiv melanoma -Foto: KCCG
24kroz7 26.04.2024. 14:37

Maj se tradicionalno posvećuje borbi protiv melanoma, najagresivnijeg tumora kože, čiji broj oboljelih kontinuirano raste širom svijeta.

Samo uz zajedničke napore možemo podići svijest javnosti o važnosti prevencije i rane detekcije melanoma, što će rezultovati smanjenjem broja novooboljelih u našoj zemlji. To ne samo da olakšava teret pacijentima, već doprinosi i boljem zdravlju cijelog društva.

U svjetlu tog izazova, Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Crne Gore ponosno se pridružuje globalnoj inicijativi organizovanjem besplatnih preventivnih pregleda, bez potrebe za uputom ili prethodnim zakazivanjem kod izabranog liječnika, navodi se u saopštenju Kliničkog centra.

Građani koji su zainteresovani za ovu važnu inicijativu mogu zakazati pregled pozivom na broj telefona: 020 412 450, u ponedjeljak i utorak, 29. i 30. aprila, u vremenu od 13 do 15 časova. Preventivni pregledi će biti organiziovaniu periodu od 7. do 10. maja, odnosno utorka do petka.

Važno je naglasiti da je broj pregleda ograničen te će biti organizovani za prvih 50 građana koji se prijave u navedenom terminu. Nadalje, tokom pregleda bit će obavezno poštovanje preporučenih preventivnih epidemioloških mjera, što uključuje nošenje zaštitne maske, kao i poštovanje zakazanog termina, zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku