KCCG: Uručena donacija NVO “Brini o sebi” ženama koje se liječe od karcinoma dojke

post-img Foto: KCCG
24kroz7 29.05.2024. 11:03

NVO “Brini o sebi”, juče je, u Institutu za onkologiju Kliničkog centra Crne Gore, okupila žene koje se liječe od karcinoma dojke, kako bi im uručila prigodne poklone. Tokom svog desetogodišnjeg iskustva u sprovođenju aktivnosti usmjerenih na prevenciju karcinoma dojke i osnaživanje žena oboljelih od te bolesti, članovi NVO Brini o sebi prepoznali su značaj podsticanja osjećaja pripadnosti i solidarnosti, koje bude skromni gestovi pažnje i podrške bliskog okruženja, ali i društva u cjelini, što je bio motiv ovog događaja, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

Navode da je donacijom “Think Pink Europe” organizacije, za sveprisutne žene obezbijeđene su specijalno dizajnirane vrećice sa anti-stres lopticom, jastučićem u obliku srca i elegantnim bedžem koji simboliše borbu protiv karcinoma dojke. Poklon vrećice upotpunjene su Vodičem za pacijente, koji je pažljivo kreiran u saradnji sa Novartisom i Crnogorskim udruženjem medikalnih onkologa (CUMO). Vodičem je pored tema vezanih za dijagnozu i tretman liječenja karcinoma dojke, obuhvaćen sam put kroz koji prolaze pacijentkinje u Crnoj Gori i preporuke za podizanje samopouzdanja, otpornosti i kvaliteta svih životnih aspekata nakon dijagnostikovanja. 

Događaju su prisustvovale predsjednica NVO “Brini o sebi”, mr Ivona Dabetić, dr Sanja Lekić, direktorka Instituta za onkologiju KCCG i mr Damira Murić, psihološkinja i voditeljica radionica emocionalne podrške. Pokloni su uručeni ženama koje su oboljele ili su liječene od karcinoma dojke, a koje su bile učesnice radionica emocionalne podrške, realizovanih u okviru “Race for the Cure” 2023. projekta, u organizaciji NVO “Brini o sebi”.

Pored toga, organizatori su, u saradnji sa Institutom za onkologiju Kliničkog centra Crne Gore, došli na ideju da u buduće poklon vrećica bude uručena svakoj ženi kojoj se dijagnostikuje karcinom dojke, sa ciljem podrške i slanja poruke da nijesu same u zahtjevnoj životnoj i zdravstvenoj borbi. Takvu poruku, poslaće i ovogodišnji “Race for the Cure”, prestižni svjetski događaj, koji se u Crnoj Gori održava od prethodne godine pod licencom NVO “Brini o sebi”. Stoga je predsjednica organizacije, Ivona Dabetić, iskoristila priliku da podstakne prisutne da sa dragim ljudima upražnjavaju fizičke aktivnosti u mjeri koja im odgovara, te da se zajedno pripremaju za događaj najavljen za 29. septembar ove godine, zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku