Kovačević: Turke sam pomenuo u kontekstu prošlosti, nijesam pominjao Crnogorce niti bilo koji narod u negativnom kontekstu

post-img foto: Željko Šapurić
24kroz7 16.06.2024. 18:30

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević rekao je da nije pominjao Crnogorce niti bilo koji drugi narod u Crnoj Gori u negativnom kontekstu tokom svom govora na Grahovu, te je dodao da je Turke pomenuo u “kontekstu prošlosti i borbe koju su naši preci vodili prije svega da odbrane svoja ognjišta i da se oslobode od tadašnjeg jarma a nikako u kontekstu današnjih Turaka i odnosa sa Turskom”.

– Naravno opet su mračni centri moći morali da potroše nekoliko dana da iskonstrušu priču, pripreme kontekst onako kako im odgovara, da započnu medijsku halabuku i hajku. U svemu tome najlakše je izabrati onoga ko je odavno postao meta takvih centara moći pa se onda ne mora dodatno voditi računa o istini, kontekstu, događaju koji se obilježava, onima koji u tom obilježavanju ometaju vjerske obrede i provociraju – napisao je Kovačević u svom reagovanju na fejzbuk profilu.

U svom reagovanju Kovačević je naveo da nadležni ne vode računa o licu koje je prijetilo njemu i njegovoj porodici već dozvoljavaju da istio licew bude u njegovoj blizini.

– Nadležni organi ne vode računa ni o tome što u neposrednoj blizini kod provokatora puštaju lice koje je uputilo prijetnje meni i mojoj porodici, koje je došlo iz dijaspore a nije privedeno da se izjasni o prijetnjama koje mi je uputilo nego se dovodi na Grahovac da bude u mojoj neposrednoj blizini u kojoj možda i može ostvariti te prijetnje. Sve to je bilo i ostalo nevažno. Važno je samo dovesti sve u neki drugi kontekst kao i mnogo puta do sada. Namjere se svakako tiču nečega drugog i vrijeme će ih lako otkriti – napisao je Kovačević.

– Ja ću samo napomenuti da nisam pominjao ni Crnogorce niti bilo koji drugi narod u Crnoj Gori u negativnom kontekstu, Turke sam pomenuo u kontekstu prošlosti i borbe koju su naši preci vodili prije svega da odbrane svoja ognjišta i da se oslobode od tadašnjeg jarma a nikako u kontekstu današnjih Turaka i odnosa sa Turskom – dodao je Kovačević.

On je dodao i da se namjerno izostavlja u svim medijima ili se proglašava nebitnim to što je akcenat stavio na potrebu za pomirenjem i na strpljenju da se to pomirenje ostvari…

– Prilikom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu namjerno se izostavlja u svim medijima ili se proglašava nebitnim to što sam akcenat stavio na potrebu za pomirenjem i na strpljenju da se to pomirenje ostvari, na otvorenom srcu i želji da budemo braća ali sa jasnom naznakom da ćemo i dalje biti spremni da branimo naše svetinje od onih koji su već jednom pokušali da ih otuđe – zaključuje Kovačević u reagovanju na fejzbuk profilu.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku