Kreću li ponovo litije: Narod ogorčen na Spajićevu Vladu, zakazan protest za 22. maj

post-img Litije, Foto: Luka Zeković
24kroz7 21.05.2024. 11:24

Ne stišavaju se strasti vezano za glasanje Crne Gore o rezoluciji o genocidu u Srebrenici. I dok je za 23. maj zakazano glasanje u Generalnoj Skupštini UN-a, grupa okupljena oko Srpske pravoslavne crkve (SPC) zakazala je protest dan ranije ispred zgrade Vlade Crne Gore kako bi ih spriječila u toj namjeri.

Kako stoji u javnoj objavi, narod se poziva da dođe “kako bi se spriječila izdaja koju priprema Vlada Milojka Spajića”. Naime, tokom premijerskog sata Spajić je saopštio da će Crna Gora podržati rezoluciju, što je naljutilo srpski narod u Crnoj Gori.

Čekaju li Crnu Goru nove litije nakon 23. maja ostaje da se vidi, ali je jasno da je veliki dio građana Crne Gore ogorčen radom nove Vlade.

Jedni zamjeraju što se podržava rezolucija o genocidu, a drugi što se amandmanima pokušao relativizovati cijeli proces i “baciti prašina u oči” kako domaćoj, tako i međunarodnoj zajednici.

Kako god, nakon dvije mirne godine, bez tenzija, dok je vlast vršila 43. Vlada Dritana Abazovića, koja je i potpisala Temeljni ugovor, Crna Gora skoro izvjesno, ponovo ulazi u vrijeme turbulencija u kojem dominiraju identitetske teme.

Rasprava (1)
C
Catana
21.05.2024.
KKoliko puta cemo glasati u vezi Srebrenice nerazumijem o cemu se radi. Veliki se kolju medjusobno a mi ispastamo, batali pricu i okreni se problemima kojih nema malo.
Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku