Kvantna medicina: Inovacija ili placebo efekat

post-img Biorezonantna terapija- Foto: Balance health clinic Hong Kong
Izvor: Politika 13.06.2024. 19:24

Kvantna medicina, grana zdravstvene njege koja se oslanja na osnovne principe kvantne fizike, dobija sve veću popularnost. Spajajući aspekte fizike i medicine, ovo područje koristi napredne tehnologije za analizu i tretmane na molekularnom nivou.

Praktikanti kvantne medicine tvrde da ova grana medicinske nauke obećava revoluciju u razumijevanju i liječenju bolesti, pružajući dublji uvid u funkcionisanje organizma i pružajući precizne terapije. Kvantna fizika istražuje najmanje čestice materije i energije u elektromagnetnom polju tijela, o čemu se zasniva medicina koja koristi kvantne principe. Fokusirajući se na energetske procese unutar ćelija i molekula, ova medicina analizira kako ove čestice komuniciraju i kako promjene u energiji mogu da utiču na zdravlje.

Korišćenjem sofisticiranih tehnologija poput kvantnih analizatora za detekciju i tretmane disbalansa u tijelu na energetskom nivou, kvantna medicina omogućava precizno otkrivanje raznih zdravstvenih problema. Ovi uređaji mogu otkriti energetske neravnoteže u tijelu koje često prethode fizičkim simptomima bolesti, pružajući informacije o funkcionisanju različitih organa i sistema u tijelu.

Kvantna medicina pruža napredne terapijske metode za liječenje različitih zdravstvenih stanja, podstičući prirodne procese iscjeljenja u tijelu. Međutim, mnogi efekti kvantne medicine mogu biti povezani sa placebo efektom, gdje pacijenti osjećaju poboljšanje samo zbog vjere u tretman, a ne zbog stvarne efikasnosti metode.

Iako kvantna medicina pruža mnoge inovativne pristupe dijagnostici i liječenju, važno je imati na umu njene nedostatke i potencijalne opasnosti. Kao i svaka medicinska disciplina, kvantna medicina ima svoje izazove i ograničenja koji zahtijevaju pažljivo razmatranje prije nego što se odlučite za korišćenje njenih metoda i terapija.

Kvantna medicina je u Srbiji priznata kao zvanična grana medicine i regulisana je Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, ali je odobrena samo kao „pomoćna metoda”. Ova disciplina pomaže u identifikaciji nedostataka u vitaminima, mineralima i drugim esencijalnim nutrijentima, kao i otkrivanju prisustva toksina i teških metala u tijelu.

Jedan od aspekata kvantne medicine je biorezonantna terapija, koja koristi elektromagnetne talase za harmonizaciju frekvencija tijela, pomažući u liječenju hroničnih bolesti, alergija, stresa i drugih problema. Pored toga, fotonska terapija koristi svjetlosne talase različitih dužina kako bi stimulisala regeneraciju tkiva, smanjila bol i upalu, te poboljšala opšte zdravlje. Takođe, kvantni laserski tretmani koriste laser sa specifičnim talasnim dužinama za ciljanje određenih tkiva i ćelija radi pomoći u liječenju povreda, ubrzanju zarastanja i smanjenju simptoma hroničnih bolesti.

Prednosti kvantne medicine su mnogobrojne. Ona posmatra tijelo kao cjelinu, fokusirajući se na harmonizaciju cjelokupnog sistema

POVEZANI ČLANCI

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku