Martinović: Zadužili smo se da bismo osigurali nastavak projekta “Zaštita i očuvanje prirodnih vrijednosti”, novac ćemo koristiti samo u slučaju potrebe

post-img Foto: NPCG, Vladimir Martinović
24kroz7 28.04.2024. 14:22

– Istina je da smo obezbijedili overdraft kredit od 100.000 eura, sa rokom otplate na godinu dana i kamatnom stopom 3.95%. Odluka o zaduženju donijeta je kako bismo obezbijedili novčana sredstva za plaćanje opreme i radova, a u cilju realizacije projekta “Zaštita i očuvanje prirodnih vrijednosti” u nacionalnim parkovima kroz unapređenje fizičke zaštite – kaže za 24kroz7 direktor JP Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) Vladimir Martinović o kreditnom zaduženju te ustanove o kom su ranije pisali mediji.

Martinović je objasnio da se pomenuti projekat realizuje pod pokroviteljstvom DOO Fond za zaštitu životne sredine, na način što sva finansijska plaćanja vrše JPNPCG, a novac se refundira nakon što se pošalju izvještaji i fakture.

– Kako bi se projekat realizovao, odnosno izvršila nabavka opreme i radova, i izvršilo plaćanje istih prema dobavljačima prije početka ljetnje turističke sezone kada nacionalni parkovi generišu najveće finansijske prihode, odlučili smo se na zaduženje putem ovredraft kredita po kamatnoj stopi od 3,95% na iskorišćeni iznos na godišnjem nivou. Od mog dolaska na čelo JPNPCG trudimo se sva plaćanja vršimo odmah po dospijeću, te da uredno vraćamo rate po reprogramu zatečenog poreskog duga i rate za kredit kod IRF-a iz 2016. godine – naveo je on.

Direktor JPNPCG je takođe naglasio da su plate zaposlenih do sada dva puta uvećane, a da su od Poreske uprave dobili rješenje da su firma koja, od Martinovićevog postavljenja, uredno plaća sve obaveze. ,,Dakle, kredit smo podigli u cilju obezbjeđivanja sigurnosti da ćemo nastaviti redovno da plaćamo obaveze, te ista nećemo koristiti ukoliko za to ne bude bilo potrebe”, zaključio je Martinović za 24kroz7.

Rasprava (1)
A
Armagedon
28.04.2024.
Logično
Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku