Milatović naredne sedmice u Vašingtonu sa senatorima i kongresmenima

post-img Jakov Milatović – Foto: Kabinet predsjednika
24kroz7 10.05.2024. 10:28

Predsjednik države Jakov Milatović boraviće naredne sedmice u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će imati sastanke s brojnim senatorima i kongresmenima, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Uzimajući u obzir važnost SAD-a kao ključnog vanjskopolitičkog partnera Crne Gore, glavne teme sastanaka obuhvataće jačanje strateškog partnerstva između Crne Gore i SAD, uz naglasak na podršku SAD-a crnogorskom reformskom procesu.

Poseban naglasak će biti stavljen na intenziviranje saradnje u oblasti bezbjednosti, vladavine prava i proširenja ekonomske saradnje.

Ova posjeta istovremeno snažno potvrđuje posvećenost Crne Gore kredibilnom članstvu u NATO-u i reformskim procesima na putu punopravnog članstva u EU.

Veliko interesovanje predstavnika američkog kongresa za Crnu Goru ukazuje na snažnu podršku društvenom razvoju naše države, uključujući reformsku agendu, demokratizaciju i integraciju u EU.

U sklopu boravka u SAD-u, predsjednik države održaće predavanje na Univerzitetu Džon HopkinsSAIS, biće počasni gost na posebnoj sesiji Atlantskog savjeta, i kao najmladji šef države NATO članice otvoriće NATO samit mladih koji će biti održan na Floridi, zaključuje se u saopštenju.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku