MUP: Savezna policija SR Njemačke donirala patrolni čamac graničnoj policiji

post-img Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
24kroz7 15.05.2024. 10:36

Danas je u Ministarstvu unutrašnjih poslova održan je značajan sastanak između predstavnika ministarstva, Uprave policije i delegacije Savezne policije SR Njemačke. Tokom susreta, potpisan je ugovor o donaciji patrolnog čamca vrijednog oko 250.000 eura graničnoj policiji Crne Gore.

Glavna tema sastanka bila je i prezentacija Izvještaja Misije za utvrđivanje činjenica (FFM) Savezne policije SR Njemačke u Crnoj Gori. Cilj izvještaja je procjena održivosti i mogućnosti uvođenja sistema za upravljanje informacijama i predmetima u crnogorskoj policiji, što je ključni preduslov za članstvo u Evropskoj uniji.

Osim toga, izvještaj je pružio pregled postojećeg stanja u vezi sa aktuelnim softverskim sistemima i procesima, s fokusom na pripremu projekta za modernizaciju postojeće IT infrastrukture Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

Predstavnici ministarstva i uprave policije izrazili su iskrenu zahvalnost Njemačkoj Saveznoj policiji na finansijskoj i ekspertskoj podršci, ističući značaj donacija koje doprinose osnaživanju kapaciteta granične policije.

Sastanku su prisustvovali državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova, Jovana Mijović, v.d. direktora Uprave policije, Aleksandar Radović, zajedno sa svojim saradnicima. Delegaciju Savezne Republike Njemačke predvodili su Mathias Schaef, pomoćnik direktora Savezne policije SR Njemačke za borbu protiv kriminala, i Florian Wedekind, oficir za vezu Savezne policije Njemačke.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku