Nevrijeme napravilo višemilionsku štetu, izostalo upozorenje MUP-a

1/15
2/15
3/15
4/15
5/15
6/15
7/15
8/15
9/15
10/15
11/15
12/15
13/15
14/15
15/15
autor-img 24kroz7 02.07.2024. 12:39

Nevrijeme koje je pogodilo Crnu Goru prouzrokovalo je značajnu štetu i poremećaje u saobraćaju širom zemlje. Jaka kiša, pljuskovi praćeni grmljavinom i olujni vjetar zahvatili su mnoge gradove, uključujući Cetinje, Budvu, Ulcinj, Podgoricu, Nikšić i Bar, gdje su ulice bile poplavljene.

Iz OKC su  javili da je jedna osoba je smrtno stradala od udara groma na golf terenu Luštica Bay-

Portal Bar Info prenosi da je radnik na kranu gradilišta “Čelebić” u Čanju stradao usljed nevremena. Ipak, Uprava policije za sada nema zvanične informacije o smrti radnika, već samo da je neko povrijeđen.

Zbog jakog nevremena praćenog olujnim vjetrom koje je zahvatilo Crnu Goru, došlo je do problema elektro mreži, objavljeno je na Facebook stranici CEDIS-a.

Nikšićki vatrogasci su danas, do 12h, imali desetak intervencija zbog nevremena u toj opštini. Intervencije su se uglavnom odnosile na uklanjanje oborenih stabala sa saobraćajnica i pomoć na lokacijama s najvećom štetom od vjetra. Najviše štete vjetar je nanio u MZ Rastovac i MZ Velimlje, gde je zabilježeno oko 15 objekata s oštećenim krovovima. Jedinica je angažovala sve kapacitete dok ovaj talas ne prođe, a na intervencije, kažu,  izlazie po prioritetima.

Uprkos teškim vremenskim uslovima, gradske službe su pokazale izuzetnu hrabrost i spremnost na akciju. Posebno se istakla ekipa Zelenila koja je uspjela da spasi tri siva ćuka, poznatije i kao kukumavka.

 

Osim ove spasilačke akcije, čestitke sjajnoj ekipi Zelenila na super-brzoj reakciji tokom današnjeg dana. Njihov trud i posvećenost su primjer za sve nas kako treba raditi u kriznim situacijama.

Iz Zelenila su saopštili da su sve ekipe na terenu i trenutno pristupaju saniranju posljedica nevremena. Njihova prioritetna aktivnost je uklanjanje polomljenih grana i oborenih stabala kako bi se što prije normalizovao saobraćaj i osigurala sigurnost građana.

Oni su otvorili i posebnu liniju za prijavu štete. Građani mogu besplatnim pozivom na broj zelene linije (  020 220 220 radni dan od 7h – 15h) prijaviti sve posljedice nevremena na biljnom fondu u urbanom području grada. Ovaj potez je dio napora da se brzo i efikasno odgovori na sve prijave i popravi šteta nastala usled nevremena.

Očekuje se da će ekipe na terenu raditi tokom celog dana i noći kako bi sanirale sve probleme i osigurale da se grad vrati u normalno stanje što je pre moguće. Uprkos šteti i poremećajima, brzina i efikasnost reakcije gradskih službi ulivaju nadu da će se situacija uskoro stabilizovati.

Interesantno je da MUP prethodno nije izdao nikakvo upozorenje na nevrijeme, što je bila dosadašnja praksa uoči vremenskih nepogoda, što je izazvalo dodatne probleme i potencijalno doprinijelo većoj šteti. Očekuje se da nadležne službe uskoro pruže više informacija i poduzmu potrebne mjere kako bi se sanirale posljedice nevremena i spriječile slične situacije u budućnosti.

Rasprava (1)
S
Stari
02.07.2024.
Strašno brzina vjetra u Baru preko 200 km/čas dobro smo prošli ...anarhija...
Odgovori

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku