Nova bolnica u Pljevljama: Realizaciju Abazovićevog projekta nastavlja Šimun

post-img Foto: Vlada CG
24kroz7 13.06.2024. 11:08

Juče je raspisan tender za izradu tehničke dokumentacije, kao i za izvođenje radova na izgradnji nove Opšte bolnice u Pljevljima po principu ,,projektuj i izgradi”. Nakon 50 godina od izgradnje poslednje bolnice,  Crna Gora će dobiti novu bolnicu, koja će pružati zdravstvene usluge građanima Pljevalja i Žabljaka.

– Novi bolnički objekat, vrijednosti od oko 40 miliona eura, značajno će unaprijediti radne uslove medicinskog osoblja, omogućiti pravovremeno i sveobuhvatno pružanje zdravstvenih usluga, i stvoriti preduslove za dolazak i ostanak ljekara i medicinskog kadra – poručio je ovim povodom ministar zdravlja Vojislav Šimun.

Kako je i najavila 43. Vlada Crne Gore Dritana Abazovića, Pljevlja će dobiti potpuno novu bolnicu. Juče je i zvanično otvoren tender i započete su procedure za izgradnju dugo očekivanog objekta.

Da podsjetimo, prilikom posjete Opštini Pljevlja tadašnjeg premijera Dritana Abazovića i ministra zdravlja u 43. Vladi Dragoslava Šćekića u septembru 2023. godine, saopšteno je da kreće izgradnja nove bolnice i da su u nadležnim ministrstvina završene sve procedure.

Kapaciteti nove Opšte bolnice u Pljevljima imaće preporučenu kvadraturu ukupne bruto površine objekta od oko 11.500 kvadratnih metara. U glavnom objektu biće smješteno 16 funkcionalnih cjelina i 140 bolničkih kreveta u cilju postizanja maksimalne funkcionalnosti organizacije bolnice u skladu sa najvišim standardima.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku