Odloženo suđenje Abazoviću na zahtjev advokata Piperovića

post-img Foto: Građanski pokret URA
24kroz7 23.04.2024. 20:43

Danas je pred Osnovnim sudom u Ulcinju na zahtjev advokata Zorana Piperovića odloženo suđenje bivšem premijeru i lideru Građanskog pokreta URA (GP URA) Dritanu Abazoviću, a po tužbama koje su protiv njega podnijeli Zoran Lazović, bivši visoki policijski funkcioner, Aleksandar Mijajlović, doskorašnji suvlasnik kompanije “Bemax” i Ranko Ubović, vlasnik kompanije “Bemaks”.

Piperović je podnio zahtjev za odlaganje ročišta koje je bilo zakazano za danas i sjutra pred sudom u Ulcinju.

Podsjećamo, advokat Zoran Piperović, pred ulcinjskim Osnovnim sudom, podnio je šest tužbi protiv Abazovića zbog niza optužbi koje je na račun Lazovića, Ubovića i Mijajlović bivši premijer izrekao, dovodeći ih u vezu sa organizovanim kriminalom u Crnoj Gori i švercom cigareta.

Tokom ovog postupka Aleksandar Aco Mijajlović, bivši suvlasnik Bemaksa, uhapšen je 19. februara 2024. godine pod optužbom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da je stvorio kriminalnu organizaciju koja se bavila krijumčarenjem i švercom cigareta, dok su 14. aprila 2024. godine lisice na ruke stavljene i Zoranu Lazoviću, u akciji koju su po nalogu SDT izveli službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), kada je uhapšen i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku