OpenAI i Fajnenšel Tajms: Partnerstvo za transformaciju medijske industrije

post-img Foto: Kirill KUDRYAVTSEV/AFP
Izvor: Reuteres 04.05.2024. 14:23

Britanski poslovni gigant Fajnenšel Tajms nedavno je potpisao sporazum sa tehnološkim divom OpenAI, pridruživši se rastućem broju medijskih organizacija koje su započele saradnju sa ovim američkim startapom kako bi iskoristile njihove tehnologije za unaprjeđenje vještačke inteligencije.

Prema saopštenju objavljenom u četvrtak, ChatGPT, proizvod OpenAI-ja, dobiće pristup bogatom arhiviranom sadržaju londonskog dnevnika, te će sarađivati sa Fajnenšel Tajmsom na razvoju inovativnih proizvoda u oblasti vještačke inteligencije. Osim toga, ChatGPT će uspostaviti tijesnu vezu sa londonskim listom kako bi maksimalno iskoristio svoje kapacitete.

– Kroz ovu partnersku saradnju sa ChatGPT-om, želimo istražiti konkretna dostignuća koja proizilaze iz kombinacije autentičnih novinskih izvora i vještačke inteligencije – izjavio je generalni direktor FT Grupe, Džon Riding.

Slični sporazumi već su postignuti sa drugim medijskim kućama, ali finansijski detalji ovog sporazuma nijesu otkriveni.

Ova inicijativa predstavlja nastavak trenda u kojem se sve više medijskih organizacija oslanja na generativnu vještačku inteligenciju za stvaranje i poboljšanje sadržaja. Axel Springer, Associated Press, Le Monde i Prisa Media samo su neke od kompanija koje su već uspostavile slične aranžmane sa OpenAI-jem.

Pored toga, neka preduzeća već su počela da koriste generativnu vještačku inteligenciju za različite svrhe. BuzzFeed je najavio planove da iskoristi vještačku inteligenciju za kreiranje testova ličnosti, dok je Njujork Tajms prošle godine angažovao ChatGPT za sastavljanje poruka povodom Dana zaljubljenih, navodi Rojters.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku