Osnovni sud presudio da je Raonić nezakonito reizabran

post-img Boris Raonić: Foto RTCG
Pobjeda 08.05.2024. 12:02

Savjet Radio televizije Crne Gore je nezakonito izabrao Borisa Raonića za generalnog direktora 1.juna 2023 godine, presudio je Osnovni sud u Podgorici.

Presuda je donesena po tužbi Srđana Čovića koji je tužio Javni servis zbog nezakonitog reizbora generalnog direktora Borisa Raonića. Savjet RTCG je tog dana prvo razriješio Raonića nakon presude Višeg suda da je njegov izbor nezakonit, da bi ga na istoj sjednici ponovo imenovao za generalnog direktora.

Ovom prvostepenom presudom se nalaže Savjetu da donese novu zakonitu odluku o izboru generalnog direktora od prijavljenih kandidata koji ispunjavaju uslove za generalnog direktora po uslovima konkursa od 16. juna 2021. godine, osam dana od pravosnažnosti presude.

Sud je odbacio tužbeni zahtjev kojim je traženo da se izvrši ponovno imenovanje generalnog direktora od preostalih prijavljenih kandidata.

Prije dvije nedjelje sud je donio istovjetnu odluku po tužbi Nikole Markovića, jednog od kandidata konkursa, koji je takođe tužio RTCG zbog reizbora generalnog direktora.

RTCG je obavezana i da plati sudske troškove Čoviću.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku