Pijan za volanom: Milana Lekića, visokog funkcionera NSD-a, zaustavila policija u Pljevljima, ali nije priveden

post-img Milan Lekić
24kroz7 25.05.2024. 13:42

Milana Lekića, predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja i funkcionera Nove srpske demokratije (NSD) Andrije Mandića, zaustavila je sinoć saobraćajna policija u Pljevljima nakon čega je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao automobilom sa preko promil alkohola u krvi, ali Lekić zbog toga nije priveden u OB Pljevlja niti zadržan do šest časova kako je to zakonski regulisano.

Lekića je saobraćajna policija zaustavila nešto poslije sat nakon ponoći, nakon čega su ga zbog sumnje da upravlja vozilom u alkoholisanom stanju, testirali i utvrdili da ima više promila od dozvoljene zakonske granice.

U Upravi policije su kazali “Vijestima” da je Lekić tokom alkotestiranja imao 1,19 promila alkohola u krvi, te da je upravljao službenim automobilom Rudnika uglja.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, Lekić zbog toga nije proveden u OB Pljevlja niti zadržan do šest časova kako je to zakonski regulisano.

Zakon o bezbjednosti saobraćaja na putevima u članu 296 stav 1 predviđa da je ovlašćeni policijski službenik, u skladu sa zakonom kojim se uređuju prekršaji, lišiti slobode vozača, mladog vozača, vozača početnika ili instruktora vožnje kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji većoj od 1 g/kg.

Tokom interne istrage u Upravi policije utvrdiće se zbog čega Lekić sinoć zbog vožnje u alkoholisanom stanju nije noćio u “betonjerci” OB Pljevlja.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku