Podgorički pazar: Muzika, zabava i gastronomija – od 7. do 21. maja na Trgu nezavisnosti

post-img Proljećni pazar od 7. maja na Trgu nezavisnosti
24kroz7 30.04.2024. 14:28

Podgorički pazar, sinonim za bogatstvo kulturnih doživljaja i gastronomskih užitaka, ponovno zauzima centralno mjesto u kulturnom životu našeg grada. Svojevrsna oda tradiciji i suvremenosti, proljećno izdanje ove manifestacije otvara svoja vrata 7. maja na Trgu nezavisnosti, obećavajući više od dve nedjelje raznovrsnih kulturnih događanja i gastronomskih delicija, saopštili su iz Glavnog grada.

Današnja konferencija za medije predstavila je koncept i program ovogodišnjeg Proljećnog pazara, istakavši njegov značaj kao vitalnog segmenta turističke ponude grada. V.d. rukovoditeljka Službe gradonačelnice, Jelena Radović, naglasila je kontinuirani angažman gradske uprave u promociji kulturnih programa, ističući Podgoricu kao grad koji neprekidno pulsira kroz kulturne događaje tokom cijele godine.

– Iz godine u godinu radimo na unapređenju organizacije, raznovrsnosti programa i dostupnosti sadržaja na više lokacija. Želimo da maksimalno podržimo lokalne proizvođače i privredu, pa se tako i ovog puta montažni objekti- kućice građanima ustupaju potpuno besplatno – kazala je Radović.

Direktor Turističke organizacije Podgorice, Dragan Grnović, izrazio je zadovoljstvo uspjehom Javnog poziva za korišćenje kućica te najavio potpisivanje ugovora sa korisnicima.

– Pazar nas obavezuje da iz godine u godinu radimo na njegovom unapređenju, a to prepoznaju i društveno-odgovorne kompanije. Ove godine, glavni sponzor je Erste banka, što svjedoči o podršci koju manifestacija dobija – dodao je Grnović.

Najavljeni program ovogodišnjeg Proljećnog pazara obećava niz atraktivnih događaja za sve ukuse i uzraste. Koncerti popularnih domaćih i regionalnih izvođača, događaji za najmlađe, DJ nastupi te nastupi podgoričkih bendova samo su dio bogatog kulturnog repertoara koji će obogatiti gradsku scenu.

Manifestacija će svečano biti otvorena u utorak, 7. maja, nastupom poznatog KIC POP HORA, a vrhunac će biti 21. maja kada će se proslaviti Dan nezavisnosti uz nastupe renomiranih izvođača poput Abba tribute benda, Amire Medunjanin i Željka Samardžića.

Osim koncerata, neizostavan dio Proljećnog pazara su i programi za najmlađe, koji će ove godine uključivati nastupe Hor “Zvjezdice”, Plesnog kluba Sonrisa, kao i mališane iz lokalnih škola i vrtića.

Svi zainteresovani građani i posjetioci mogu pronaći detaljan program manifestacije na zvaničnom sajtu Glavnog grada i društvenim mrežama, te se pripremiti za nezaboravno proljećno iskustvo koje nudi Podgorički pazar, zaključuju u saopštenu iz Glavnog grada.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku