Pomorski fakultet dobio vrijednu donaciju od Elektroprivrede Crne Gore AD

post-img
24kroz7 12.06.2024. 17:00

Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić opredijelila je vrijednu donaciju u iznosu od 10.000€ za nabavku opreme za Laboratoriju za brodsku elektrotehniku i elektroniku na Pomorskom fakultetu Kotor.

– Ugovor o donaciji je ispred Pomorskog fakulteta Kotor potpisala dekanica, prof. dr Tatijana Dlabač. Dekanica Dlabač je tom prilikom istakla da će na ovaj način iskazana podrška dovesti do podizanja kvaliteta praktične nastave u oblasti brodske elektrotehnike i elektronike, koje se kroz više predmeta izučavaju na studijskim programima Pomorska elektrotehnika i Brodomašinstvo. Na ovim studijskim programima, školuju se budući oficiri elektrotehnike (eng. Electro Technical Officer – ETO) i oficiri mašine – izjavili su sa Univerziteta Crne Gore.

Donacijom će se obezbijedi oprema koja će unaprijediti praktičnu nastavu iz predmeta Brodski električni uređaji, Energetska elektronika, Brodska električna postrojenja i Brodska mjerenja, što će poboljšati kompetencije studenata značajne za konkurentnost na globalnom tržištu rada.

– Ovom prilikom zahvaljujemo Elektroprivredi Crne Gore na ukazanom povjerenju i datoj prilici za unapređenje praktične nastave. Donacija će svakako i dugoročno doprinijeti razvoju stručnog kadra i jačanju pomorske industrije Crne Gore – navodi se u saopštenju UCG.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku