Popović: Ponosno čuvamo nasljeđe naše prošlosti i gradimo bolju budućnost

post-img foto: Skupština Crne Gore
24kroz7 09.05.2024. 13:00

Povodom Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović položila je vijenac na spomenik Partizanu-borcu na Gorici

– Danas, na Dan pobjede nad fašizmom, odajemo počast hrabrim borcima koji su se suprotstavili mraku fašizma i položili živote za slobodu i izražavamo duboko poštovanje prema njihovoj žrtvi i nepokolebljivoj borbi za ideale antifašizma koje danas s ponosom baštinimo – kazala je potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović.

foto: Skupština Crne Gore
foto: Skupština Crne Gore

Ona je danas položila vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici.

– Ovaj dan nije samo prilika za prisjećanje na prošlost, već i za osvježavanje naše odlučnosti u borbi za vrijednosti za koje su se naši preci hrabro borili. Neka nam njihov primjer bude vodilja u izgradnji društva jednakih šansi, slobode izražavanja i poštovanja različitosti. Ujedinjeni u svojoj odlučnosti da nikada ne zaboravimo žrtve fašizma i da se istrajno borimo protiv svih oblika netolerancije i ekstremizma, ponosno čuvamo nasljeđe naše prošlosti i gradimo bolju budućnost za sve građane Crne Gore – kazala je Popović.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku