Preminula Eleonor Kopola

post-img Foto: Jon Kopaloff/Getty Images
D.V. 13.04.2024. 13:43

Eleonor Kopola, supruga čuvenog američkog reditelja Frensisa Forda Kopole, koja je, između ostalog, napisala i knjigu o nekim od kultnih filmova supruga “Apokalipsa danas”, preminula je u 88. godini, saopštili su porodični prijatelji.

Eleonor Kopola je preminula u petak okružena porodicom u svom domu u Raderfordu, u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Ona je 1979. izdala knjigu “Belješke: O stvaranju Apokalipse sada”.

Pored dešavanja tokom snimanja filma, Eleonor Kopola je opisala neka svoja unutrašnja previranja. Pisala je o izazovima braka sa poznatnom ličnošću i vanbračnoj vezi koju je imao njen suprug.

Napisala je belješke i o drugim Kopolinim filmskim ostvarenjima, kao i o filmovima njihove ćerke, takođe poznate rediteljke Sofije Kopole.

Eleonor Kopola je 2008. napisala memoare Belješke o jednom životu.

Ona je sa 80 godina, 2016. debitovala kao narator u ostvarenju “Paris Can Wait”, romantičnoj komediji sa Dajanom Lejn u glavnoj ulozi.

Elenor Kopola, koja je nedavno završila nastavak memoara, napisala je da cijeni kako ju je život vodio kroz neočekivana dešavanja i na neobične načine odveo u mnoštvo pravaca izvan njenog “najluđeg maštanja”.

Izvor: Beta

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku