Rakčević: U javnom prostoru nije mjesto ni eksplicitnim sadržajima ali ni lažnom moralnom puritanizmu političkih kalkulanata

post-img foto: Luka Rakčević
24kroz7 15.05.2024. 21:15

Sinoć se desio incident u Njegoševoj ulici, ispred zgrade Glavnog grada, kada je na video bimu kojim upravlja Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera grupa srednjoškolaca uspjela da pusti eksplicitni video snimak – izjavio je zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević.

neprimjeren sadržaj na led displeju
neprimjeren sadržaj na led displeju

– Tehnički propust Ministarstva, ali i očigledna namjera grupe srednjoškolskih mladića da od toga prave lošu foru. Ništa novo, niti ekskluzivno za Podgoricu i Crnu Goru – kazao je Rakčević.

Rakčević se osvrnio i na današnje reakcije predstavnika političkih partija na nemili događaj koji se desio sinoć u centru Glavnog grada.

– Međutim, mnogo više od toga zabrinjava potreba za prosipanjem lažnog morala od strane brojnih učesnika javnog života, predvođenih perjanicama DPS-a, kao partije koja je tri decenije stvarala društveni ambijent u Crnoj Gori i koja je direktno odgovorna za gotovo svaku društvenu devijaciju koju danas živimo. Partije čiji su poslanici svojim treš erotskim romanima mnogo više zagađivali javni prostor, nego što bi to ikada uspjela grupa pomenutih srednjoškolaca, sa svojim lošim forama tokom hormonskih sazrijevanja – napisao je Rakčević.

– Eksplicitnim video sadržajima definitivno nije mjesto na javnim površinama, pogotovo ne na onim kojima gazduje bilo koje Ministarstvo ili organ Vlade. Ali ni u javnoj sferi nije mjesto lažnom moralnom puritanizmu političkih kalkulanata, spremnih da od svake gluposti prave politički sadržaj i kampanju, a za koje se mogu kladiti – da im search history vrvi od sadržaja kojih se toboš javno zgražavaju – kazao je Rakčević.

On je uputio poruku tehničkom sektoru Ministarstva turizma koji gazduje led ekranima u centru Glavnog grada, ali i srednjoškolcima za koje se predpostavlja da su pustili eksplicitni sadržaj..

– Zato, poruka Ministarstvu – sredite svoje tehničke sektore i preduprijedite slične propuste u narednom periodu. Poruka djeci – nađite duhovitije načine za prevazilaženje pubertetskih faza, jer od ovih možete napraviti problem sebi i roditeljima. Prosvjetnim ustanovama – novi podsjetnik o potrebi uvođenja seksualnog obrazovanja u osnovne i srednje škole, kao i dodatnog jačanja građanskog obrazovanja – napisao je Rakčević.

Rakčević je u svojoj objavi uputio poruku predstavnicima političkih partija koji su danas reagovali na sinošnji događaj.

– A, poruka zgroženim puritancima i političarima, kojima ne smetaju klanja i dranja bliskih kriminalnih klanova – o kojima čitamo u Sky prepiskama, a eksplicitni video snimak na javnoj površini predstavlja “bruku nad brukama” – iskočite do grada, pustite poruku nekome ko vas privlači i uživajte u životu. Ili, još bolje – bar jednaku energiju utrošite na reformu užasnog sudstva koje ste nam ostavili, a koje za serijskog silovatelja umanjuje kaznu zatvora sa 15 na 8 godina – napisao je Rakčević.

– Ukoliko je sinoćnji incident najveći problem našeg društva, onda smo mnogo bolji nego što je iko mislio. Ali se bojim da nije tako i da bismo svi zajedno energiju morali trošiti na daleko smislenije i važnije teme – zaključio je Rakčević u svojoj objavi na Fejsbuku.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku