Rakčević obišao novi park na Zabjelu, 8.000 metara kvadratnih zelenog prostora

post-img Foto: Glavni grad
R.B. 11.04.2024. 12:31

Zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević obišao je danas novi park na Zabjelu, u ulici Radosava Burića, koji se prostire na 8.000 metara kvadratnih, a na čijoj izgradnji su gradska preduzeća radila posljednjih nekoliko mjeseci.

-Želim da se zahvalim našim vrijednim kolegama iz gradskih preduzeća Zelenilo, Putevi, Komunalnih usluga i Agencije za stanovanje, što su svojim vrijednim višemjesečnim radom i zalaganjem ostvarili našu želju da Zabjelo dobije novi, uređeni park na prostoru između ulica Radosava Burića i Kralja Nikole. Nastavljamo ovim tempom, za još mnogo uređenih parkova koji našem gradu fale – kazao je Rakčević.

On je podsjetio da je na prostoru današnjeg parka decenijama bila neuređena poljana, u kojoj su se nakon svake kiše stvarale lokve i jezera i u kojoj niko nije boravio, a da već danas novi park koristi više stotina djece iz obližnjih zgrada i OŠ “Vuk Karadžić”.

-Uređen je teren, zasađen veliki broj novih sadnica, izgrađeno igralište za djecu i betonske staze čitavom dužinom parka, ali i nova parking mjesta u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj i Putevima. Završen je i javni poziv za oslikavanje betonskih staza, pa će već do kraja ovog mjeseca podgorički umjetnici u saradnji sa Zelenilom oslikati didaktičke murale duž staza, čime će park u potpunosti biti zaokružen – zaključio je Rakčević.

24kroz7

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku