Rakčević: Pokrećemo izgradnju Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, početak radova 2026. godine

post-img Luka Rakčević – Foto: Građanski pokreet URA
autor-img 24kroz7 09.07.2024. 14:00

– Danas, sa ledine, pokrećemo priču izgradnje prijeko potrebnog, novog i modernog Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, koji će se nalaziti u mirnoj oazi između Tološa i Mareze – saopštio je danas zamjenik gradonačelnice Glavnog grada Luka Rakčević.

Iako su prostorni kapaciteti postojećeg Dnevnog centra davno prevaziđeni, podsjeća Rakčević, Glavni grad decenijama unazad nije razmišljao u pravcu izgradnje novih objekata tog tipa, koji bi zadovoljili potrebe sve većeg broja korisnika/ca i svih zaposlenih.

–  Tako su, umjesto poboljšanja uslova i uvođenja brojnih novih servisa (poput „predaha roditeljstvu“), djeca, omladina, njihove porodice, ali i svi zaposleni u skučenom Dnevnom centru bili prepušteni sebi samima, nevidljivo noseći svoje probleme i gurajući kroz život. Zbog toga je naša obaveza – da priču pokrenemo sa mrtve tačke i pokušamo uraditi sve, da do početka gradnje novog Dnevnog centra dođe već u prvim mjesecima 2026. godine –  navodi on.

 

Luka Rakčević na Fejsbuku: ZA SOLIDARAN I INKLUZIVAN GRAD!

Rakčević objašnjava da je prvi korak bio određivanje lokacije i pribavljanje urbanističko-tehničkih uslova, a da će drugi biti definisanje programskog zadatka, u saradnji sa stručnjacima iz više oblasti i dobijanje najboljeg idejnog rješenja putem međunarodnog konkursa. Treći korak je izgrada glavnog revidovanog projekta.

– Za sve to treba određeno vrijeme, ali ćemo uraditi sve šta je u našoj moći, da kompletna projektna dokumentacija bude spremna do kraja naredne godine, kako bi već u 2026. godini mogla započeti gradnja. Društvo je veliko onoliko koliko brine o svojim najranjivijim kategorijama. Budimo veliki! Za solidaran i inkluzivan grad – zaključio je Rakčević.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku