Saveljić o Čarapiću: Ovoj zemlji ne treba spoljni neprijatelj kada ima ovakve političare

post-img Foto: Darko Saveljić privatna (arhiva)
24kroz7 11.07.2024. 08:00

Na svom Fejsbuk profilu, Darko Saveljić iznio je oštre kritike na račun trenutne političke situacije u Crnoj Gori, posebno se osvrnuvši na Vasilija Čarapića, šefa kluba poslanika Pokreta Evropa sad (PES). U svojoj objavi, Saveljić je istakao nezadovoljstvo i razočaranje trenutnim političkim stanjem u zemlji.

-Mislio sam da, poslije Demokratske partije socijalista (DPS), koji je izumio državu sa unutrašnjim sagorijevanjem i koji je na Crnu Goru gledao kao svoju imovinu, ne domovinu, ne može gore. I nije. Ali je slično – napisao je Saveljić.

Saveljić je naglasio da je stanje u zemlji postalo “gadno” te da su na vlast ponovo došli “fašisti, lujke i šibicari”.

-Nema vizije, nema strategije, nema sistemskog pristupa rješavanju problema. Samo se radi i sva nam je vlast ‘ad koh’, kako reče Joko Ono – dodao je on, izrazivši svoje nezadovoljstvo nedostatkom dugoročne strategije i planiranja kod trenutne vladajuće većine.

Jedina dobra zaostavština DPS-a, kako kaže Saveljić, bila je dobrosusjedska politika, koju su, prema njegovim riječima, trenutni političari potpuno uništili.

Saveljić je istakao da često razgovara sa stranim ambasadorima u Crnoj Gori i koji mu pričaju o “poniznosti, neznanju i bahatosti” sadašnjih predstavnika vlasti.

-Ovoj zemlji je nasušno potreban iskreni patriotizam. I političari sa vizijom – zaključio je Saveljić svoju objavu, upozoravajući da bi bez promjena mrak mogao pojesti Crnu Goru.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku