Sjutra nastavak suđenja Abazoviću po tužbama Lazovića, Mijajlovića i Ubovića

post-img Foto: Građanski pokret URA
24kroz7 22.04.2024. 17:44

Za sjutra i preksjutra, 23. i 24. aprila, zakazan je nastavak suđenja u Osnovnom sudu u Ulcinju bivšem premijeru i lideru Građanskog pokreta URA Dritanu Abazoviću, a po tužbama koje su protiv njega podnijeli Zoran Lazović, bivši visoki policijski funckioner, Aleksandar Mijajlović, doskorašnji suvlasnik kompanije “Bemax” i Ranko Ubović, vlasnik kompanije “Bemaks”.

Pred ulcinjskim sudom, nalazi se šest tužbi koje je advokat Zoran Piperović podnio protiv Abazovića zbog niza optužbi koje je na račun gore pomenute trojice bivši premijer izrekao, dovodeći ih u vezu sa organizovanim kriminalom u Crnoj Gori i švercom cigareta.

Podsjećamo, Aleksandar Aco Mijajlović, bivši suvlasnik Bemaksa, uhapšen je 19. februara 2024. godine pod optužbom Specijalnog državnog tužilaštva da je stvorio kriminalnu organizaciju koja se bavila krijumčarenjem i švercom cigareta.

U akciji koju su po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva 14. aprila 2024. izveli službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, lišeni su slobode Zoran Lazović i Milivoje Katnić. Oni se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

Komentariši

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Neophodno je ispuniti sva polja označena sa *

Prije pisanja komentara molimo da se upoznate sa Pravilima komentarisanja.


Sačuvaj moje podatke na ovom pregledniku